Wie we zijn

Project Metropolis is een samenwerkingsverband – in de vorm van een wekelijkse stadsverkenning – van Narjara Grondman en Marly Weemen.

Beiden hebben een achtergrond als vormgever en een lange geschiedenis als freelance / zelfstandig architectuur-rondleider.

Met Project Metropolis bundelen ze sinds 2023 hun jarenlange expertise en ervaring op het gebied van Rotterdams architectuur, kunst, stedenbouwkundige ontwikkeling en culturele geschiedenis.


Narjara Grondman

Narjara (1981) volgde de opleiding Bouwkunde aan de TU Delft.
Ze belandde destijds toevallig in Rotterdam en was meteen verknocht.

Sinds 2011 heeft deze freelance architect van het vertellen van verhalen over architectuur haar beroep gemaakt. Ze wijst je vol passie op bouwkundige details waar je anders misschien zomaar aan voorbij zou lopen.

Onder de naam Naranja Design schrijft ze bovendien kwinkslagen van de gesprekken die ze stiekem opvangt en maakt daar kleine absurde tekeningen bij.


Marly Weemen

Marly (1964) kwam midden jaren ’80 terecht in Rotterdam voor een studie aan de Willem de Kooning Academie (Monumentale Vormgeving en Interieur-Architectuur).

De vraag hoe Rotterdam de stad werd die ze nu is zou haar nooit meer loslaten. En zo begon ze vanuit een praktijk als zelfstandig vormgever met het geven van rondleidingen.

Marly legt graag onverwachte dwarsverbanden tussen dingen die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben.
Sinds 2013 ontwerpt ze onder de naam Tijdloos Rotterdam lezingen en stadswandelingen, waarin ze je mee laat reizen door Rotterdams moderne geschiedenis.